Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ένας τρόπος να βγάλεις φραγκα από τη ΡΟΥΛΕΤΑ η να τα χάσεις ΟΛΑ


Καλησπέρα σε όλα τα κομπλεξικά παιδάκια! ΤΖΟΓΟΣ! Αναμφίβολα τεράστιο κομμάτι ίσως και της καθημερινότητας πολλών από εμάς  και πώς να γίνει και αλλιώς βέβαια από τη στιγμή που και να θες να μείνεις καθαρός κάπου θα πεταχτεί από καμιά γωνία κάνα προπατζίδικο ή κάνα κωλόπαιδο φίλος σου που αυτήν την Κυριακή έχει άλλα 10 ευρώ στην άκρη για να τα χάσει και θέλει να καταστραφεί παρέα με σένα! Αρκετά όμως με την κοινωνική διάσταση του θέματος. Φάση έχει και αυτό αλλά ας αφήσουμε τέτοια ζητήματα στους υπόλοιπους ανίδεους επιστημονικά κομπλεξικούς που γράφουν σε αυτό το μπλογκ και ας περάσουμε στην πεμπτουσία του τζόγου! Αυτή βέβαια δεν είναι άλλη από ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ανίδεοι μικροί τζογαδόροι! Καλό είναι να παίζεις μια στο τόσο ότι να ναι στοιχήματα αλλά όταν τζογάρεις  LIKE BOSS χρησιμοποιώντας κάποιο μαθηματικό σύστημα τότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Ας ασχοληθούμε με την ρουλέτα λοιπόν, από την οποία έχω και κάποια στοιχειώδη εμπειρία αν και σαν γενική στρατηγική αυτά που θα αναφερθούν μπορεί να ακολουθηθούν και σε άλλα τυχερά παιχνίδια (π.χ. Blackjack)!

Η ρουλέτα είναι ένας τροχός με 37 νούμερα από το 0-36 και οι επιλογές στοιχηματισμού είναι πολλές.


Ωστόσο επειδή δεν στοχεύουμε στο τυχαίο ποντάρισμα, θα επικεντρωθούμε στον στοιχηματισμό του τύπου κόκκινο/μαύρο, μονά/ζυγά, αριθμοί 1-18/αριθμοί 19-36. Τα κέρδη σε κάθε στοίχημα είναι ανάλογα του ποσοστού επιτυχίας η καλύτερα ανάλογα του ρίσκου που παίρνει κανείς (όσο πιο χαμηλά ποσοστά επιτυχίας τόσο μεγαλύτερο ρίσκο καθώς και μεγαλύτερα κέρδη σε περίπτωση επιτυχίας). Παραδείγματος χάριν, όταν κάποιος ποντάρει στο μαύρο, το ποσοστό επιτυχίας είναι 50%(αφου τα μισά νούμερα είναι μαύρα και τα άλλα μισά κόκκινα) και αναλόγως αν κερδίσει, παίρνει πίσω το ποσό του στοιχήματος *2. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά επιτυχίας όπου είναι δυνατόν και κυρίως να εφαρμόσουμε μια μέθοδο πονταρίσματος η οποία να μας ευνοεί και να μας κάνει να νιώθουμε σχετικά πιο ‘ασφαλής’ όσο βέβαια αυτό γίνεται στον τζόγο. Αυτό είναι και το ζουμί της υπόθεσης! Η μέθοδος του πονταρίσματος! Αφού πρόκειται για παιχνίδι που δεν υπάρχει υποκειμενικότητα στην έκβαση του, τότε η μαγκιά είναι στο πως ποντάρεις! Για να κατανοήσετε βέβαια την στρατηγική πονταρίσματος που θα περιγραφεί, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε κάποια στοιχειώδη μαθηματικούλια (αυτά τα που θεωρούσατε βαρετά στα μαθηματικά γενικής παιδείας στην 2α λυκείου γιατί ποτέ δεν ξέρατε ότι θα σας βοηθήσουν να βγάλετε φράγκα) και συγκεκριμένα το τι είναι η γεωμετρική πρόοδος.

 Η γεωμετρική πρόοδος είναι μια σειρά από αριθμούς που ο ένας προκύπτει μετά τον άλλον ύστερα από πολλαπλασιασμό με έναν συγκεκριμένο αριθμό. Και επειδή ούτε εγώ θα το καταλάβαινα έτσι όπως το εξήγησα, ορίστε τι εννοώ: ας υποθέσουμε ότι ξεκινάμε με τον αριθμό 1 και ορίζουμε κιόλας ως αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό το 2 (με το οποίο θα πολλαπλασιάζεται κάθε αριθμός που προκύπτει για να βγει ο επόμενος). Έτσι έχουμε 1*2=2. Τώρα αν τον αριθμό που προέκυψε, δηλαδή το 2, το πολλαπλασιάσουμε με το 2 τότε προκύπτει ο επόμενος αριθμός της προόδου, δηλαδή το 4 (2*2=4). Συνεχίζοντας, πολλαπλασιάζουμε το 4 με το 2 και θα προκύψει ο επόμενος αριθμός της προόδου, δηλαδή το 8 (4*2=8). Συνολικά δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση που ξεκινήσαμε με το 1 και πολλαπλασιάζαμε κάθε αριθμό που προέκυπτε με το 2 οι αριθμοί της γεωμετρικής προόδου που σχηματίζεται, είναι 1,2,4,8,16,32,64,128 κ.ο.κ. Κάθε αριθμός της προόδου προκύπτει αν πολλαπλασιάσουμε τον προηγούμενο του με το 2.

Αφού τώρα ελπίζω καταλάβατε τι εστί γεωμετρική πρόοδος, ας δούμε που μπορεί να χρησιμεύσει η κακομοίρα στο να βγάλετε κάνα ψιλό. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον στοιχηματισμό του τύπου κόκκινο/μαύρο που αποτελεί απλή περίπτωση. Όπως είπαμε η μαγκιά είναι κυρίως στο ποντάρισμα. Αφού έχετε καθίσει αναπαυτικά στο τραπέζι της ρουλέτας ξεκινάτε ποντάροντας π.χ. 1 ευρώ στο μαύρο. Είστε άτυχοι όμως και έρχεται κόκκινο. Τώρα λοιπόν είναι που αρχίζει και λειτουργεί η γεωμετρική πρόοδος. Τα διαδοχικά σας πονταρίσματα πρέπει να σχηματίζουν γεωμετρική πρόοδο και έτσι κάθε επόμενο ποντάρισμά σας πρέπει να είναι διπλάσιο του προηγούμενου και να συνεχίσετε να ποντάρετε σε αυτό που είχατε ποντάρει εξ’αρχής. Δηλαδή το επόμενο ποντάρισμά σας πρέπει να είναι 2 ευρώ στο μαύρο. Ας πούμε ότι και τώρα είστε άτυχοι και έρχεται κόκκινος αριθμός. Συνεχίζετε να παίζετε, ποντάροντας 4 ευρώ στο μαύρο (2*2=4). Εάν και τώρα η τύχη σας έχει χεσμένους και έρθει κόκκινο τότε ποντάρετε 8 ευρώ στο μαύρο (4*2=8). Και τώρα ας υποθέσουμε ότι αυτό το γαμημένο μαύρο έρχεται. Αφού έχετε ποντάρει 8 ευρώ με ποσοστό επιτυχίας 50% και επιτύχατε, τότε παίρνετε πίσω 2 φορές τα λεφτά που έχετε παίξει, δηλαδή 16 ευρώ (8*2=16). Ας δούμε τώρα τι έχει παιχτεί λοιπόν μάγκες…στις 4 φορές που έχετε ποντάρει, έχετε συνολικά παίξει 1+2+4+8=15 ευρώ. Παίξατε 15 ευρώ, όμως έχετε πάρει πίσω 16 ευρώ και επομένως έχετε κέρδος ίσο με το αρχικό ποντάρισμα που ήταν 1 ευρώ. Πάντα εάν μετά από αποτυχημένους στοιχηματισμούς στους οποίους τα πονταρίσματα σας σχηματίζουν γεωμετρική πρόοδο στην οποία πολλαπλασιάζων αριθμός είναι το 2, κερδίσετε, παίρνετε πίσω όλα τα χαμένα λεφτά συν το κέρδος που είναι πάντα το αρχικό σας ποντάρισμα (όπως τώρα ήταν το 1). Αυτός είναι και ο λόγος που διπλασιάζουμε το ποντάρισμα κάθε φορά, αφού στοχεύουμε τόσο στο να πάρουμε πίσω τα χαμένα των προηγούμενων γύρων σε μια σειρά από χαμένα στοιχήματα, όσο και στο να βγάλουμε και εκ νέου κέρδος. Κάθε φορά βέβαια που κερδίζετε ξεκινάτε το καινούριο σας ποντάρισμα πάλι από την αρχή (δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση από το 1 ευρώ).

 Πέρα όμως από το πώς στοιχηματίζετε, σημασία έχει και το που στοιχηματίζετε. Συγκεκριμένα, ακόμα και αν χάνετε πρέπει να εμμένετε στο αρχικό σας ποντάρισμα (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το μαύρο). Αυτό δεν το λέω αυθαίρετα και δείτε πώς έχει η φάση: η πιθανότητα π.χ. να έλθει κόκκινο 5 συνεχόμενες φορές ενώ εσείς ποντάρετε μαύρο είναι  0,5*0,5*0,5*0,5*0,5=0,031 δηλαδή 3,1% και από ότι καταλάβατε η πιθανότητα του να έρχεται κόκκινο συνέχεια ενώ ποντάρετε μαύρο είναι πολύ μικρές και γι’ αυτό εμμένουμε στην αρχική μας επιλογή, όχι από συναισθηματισμούς και προαισθήματα, αλλά από καθαρή ανάλυση των πιθανοτήτων. Όσον αφορά τα προαναφερθέντα, τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για πονταρίσματα του τύπου μονά/ζυγά και γενικά όσα έχουν ποσοστό επιτυχίας 50%.

 Πρακτικά βέβαια το ποσοστό επιτυχίας τέτοιων στοιχημάτων δεν είναι ακριβώς 50% αλλά λίγο λιγότερο αφού υπάρχει και ο αριθμός 0 ο οποίος  δεν ανήκει πουθενά και είναι ο φόβος κάθε παίχτη. Λογικό βέβαια αφού αν έρθει, χάνεις είτε έχεις στοιχηματίσει στο μαύρο είτε στο κόκκινο. Γενικά το 0 που υπάρχει στην ρουλέτα είναι η ζωντανή απόδειξη ότι αυτοί που δημιούργησαν το παιχνίδι ήξεραν καλά να το στήσουν ώστε να πάρουν τις πιθανότητες με το μέρος τους. Γενικά μπορεί όπως τα παρουσίασα όλα να φαίνονται ιδανικά και πως όλα θα πάνε καλά πάντα, αλλά πιστέψτε το γαμημένο το 0 έρχεται που και που όσο και να το υποτιμάτε και τα γαμάει όλα. Επίσης όσο μικρή και αν σας φάνηκε η παραπάνω πιθανότητα να έρθει 5 φορές κόκκινο ενώ ποντάρετε μαύρο (3,1%) ή και το αντίστροφο, να ξέρετε πως γενικά είναι πιθανό να συμβεί και να το έχετε κατά νου. Και αυτό σας το λέω εκ πείρας διότι όταν σου χει έρθει 11 συνεχόμενες φορές το αντίθετο από αυτό που ποντάρεις (και μιλάμε για πιθανότητα  0,05%) και τα χεις χάσει όλα, μαθαίνεις να είσαι κάπως πιο επιφυλακτικός, ειδικά αν μέσα σε αυτό το σερί έρθει και το 0 που πραγματικά είναι awkward φάση. Γενικά το 0 να το έχετε κατά νου και συμβουλή μου είναι πως αν έρθει το 0 καλύτερα θα ήταν να αφήσετε ότι χάσατε και να ξεκινήσετε να ποντάρετε πάλι από την αρχή. Δηλαδή αν έχετε ξεκινήσει ποντάροντας 1 ευρώ όπως πριν και χάσετε και μετά στο ποντάρισμα των 2 ευρώ σας έρθει το 0, τότε μην συνεχίσετε ποντάροντας 4 ευρώ, αλλά κάντε την καρδιά σας πέτρα και ξεκινήστε πάλι από το 1 ευρώ. Καλύτερα να χάσετε λίγα λεφτά που θα τα ρεφάρετε κιόλας μετά, παρά να καταλήξετε να χάσετε ότι έχετε και να φάτε ξενέρα.
Αυτά λοιπόν όσον αφορά την προσέγγιση ‘μαθηματικά και τζόγος’ επί του πρακτέου. Γενικά σκοπός μου δεν ήταν να μάθει κάποιος να παίζει ρουλέτα κατευθείαν μετά το άρθρο, αλλά να σας δείξω ότι η επιστήμη, και ειδικότερα τα μαθηματικά, στα οποία τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία, βρίσκονται για τα καλά γύρω μας και μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Τώρα όσον αφορά την ρουλέτα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι στηχηματισμού και τακτικής και όποιος ενδιαφέρεται στο να ξεκινήσει ενεργά να παίζει (πράγμα που δεν το συνιστώ) μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου να του πω καμιά μπούρδα παραπάνω. Βέβαια απαιτείται προσοχή διότι τέτοια πράγματα δεν είναι για χαζούληδες.


 Καλή μας καταστροφή λοιπόν….







    By:

8 σχόλια:

  1. filaraki nomizw i methodos sou exei arketes trypes....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε όπως διαβάζεις και στην τελευταία παράγραφο, ο σκοπός μου δεν είναι να σου μάθω να παίζεις ρουλέτα, ούτε να βγάλεις φράγκα αμέσως με τον τρόπο που περιγράφω. Όπως λέω και στο τέλος για να φτάσεις να βγάλεις λεφτά πρέπει να έχεις και άλλες στρατηγικές κατά νου, αλλά σαν βάση αυτά που περιγράφω είναι απαραίτητα. αν θέλεις κι άλλες πληροφορίες για να καταλάβεις πως λειτουργεί η φάση και να σου πω και κάποια πράγματα παραπάνω, στείλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε χρειάζεται να συνεχίσεις να ποντάρεις μαύρο απλώς να ποντάρεις κάθε φορά το διπλάσιο ποσό απο πριν. Αρκει να έχεις 18/37 πιθανότητες πάντα(περίπου 1/2) , δηλαδή ή μαύρα ή κόκκινα ή 1-18 ή 19-36

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχεις δίκιο και δεν σου κρύβω ότι και γω το είχα ψάξει αρκετά αυτό, αλλά δεν ισχύει αυτό που λες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα πείραμα με πιθανότητες 50-50 για την έκβασή του (ας αφήσουμε το 0 στην άκρη). Σύμφωνα με τον νόμο των μεγάλων αριθμών ή αλλιώς σύμφωνα με την στατιστική ομαλότητα έχει αποδειχθεί ότι σε τέτοια πειράματα μετά από συνεχόμενες επαναλήψεις, η αναλογία των αποτελεσμάτων τείνει στο 1/1 για κάθε πιθανή έκβαση. Αυτό σημαίνει πως όταν αρχίζει ένα σερί από κόκκινα (δηλαδή ο λόγος κόκκινο/μαύρο μεγαλώνει και αποκλίνει από το 1/1), τότε σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η πιθανότητα να έρθει πάλι κόκκινο σε κάθε νέα επανάληψη, μειώνεται σημαντικά ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει μαύρο αφού στο πείραμα ισχύει η στατιστική ομαλότητα και η αναλογία πρέπει να επανέλθει στο 1/1. Είναι λεπτό σημείο της όλης στρατηγικής αλλά αφού αναλύουμε το κομμάτι μαθηματικά και τζόγος και αναπόφευκτα μπλέκουμε και την στατιστική, πρέπει να 'υπακούσουμε' στους νόμους της και η πείρα μου μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε εισαι "δημοσιος κινδυνος". Δεν έχεις μάλλον ιδεα απο στατιστικη και πιθανοτητες. Η πιθανοτητα να ερθει 4 φορες κοκκινο ειναι 0.5^4 ? οκ. Ι πιθανοτητα να ερθει κοκκινο, κοκκινο, κοκκινο μαυρο πια είναι ? μηπως το ιδιο ? αν ναι γιατι να ερθει μαυρο στην 5η φορα ? Αν ερθει 10 φορες κοκκινο ποσα πρεπει να πονταρεις ? ηδη χανεις 1+2+4+8+16+32+64+128+256+512 = 1024. πρεπει να πονταρεις 1024Ε και καταστραφηκες μιας που το οριο μπορει να ειναι 1000Ε και δεν μπορεις να πονταρεις περισσοτερα. Το συστημα ειναι πολυ γνωστο και στα καζινο και στους παικτες ? ξερετε γιατι δεν βλεπετε πολλους εκατομυρ. γυρω σας ? γιατι απλουστατα δεν λειτουργει.

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το συστημα λειτουργει αρκει να μην εισαι βλακας, πρωτον, και αρκει να εχεις ενα Α κεφαλαιο προς επενδυση, δευτερον.
    δεν χρειαζεται να μπουμε σε λεπτομερειες, οποιος ψαχτει, θα βγαλει. οι υπολοιποι, θα συντηρειτε εμας. γιατι οσο λιγοτεροι κερδιζουμε τοσο υπαρχει η "δουλεια". αν κερδιζαν ολοι, θα εκλεινε το καζινο. δε λεει. αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη λέτε στο κόσμο να ποντάρει κεφαλαιο! Τέτοια πιστεύει ο καθένας και νομίζει ότι θα πιάσει κορόιδο το καζίνο! Κάθε φορά που μπαίνετε μέσα σκεφτείτε πως είναι η μόνη επιχείρηση που ασχολείται με αγοραπωλησία αέρα και μόνο. Τύχη, ένστικτο, φαντασία, έμπνευση είναι αυτά που χρειάζεται ένας παίκτης που πάνω από όλα θα πρέπει, να διασκεδάσει. Σε καιρό κρίσης μη προτρέπουμε κόσμο να πάει να να παίξει θεωρώντας πως θα τους ξεγελάσει. Φιλικά. Διαμαντής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή